Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z jagodami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka pszenna 160 g
jajko
jagody 30 dag (świeże lub mrożone)
cukier 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z jagodami

Ugotowane ziemniaki zmielić i włożyć do miski, wyrównać. Podzielić na 4 części, jedną część wyłożyć na resztę ziemniaków a w miejsce po nich wsypać mąkę. Dodać jajko i wyrobić gładkie ciasto. odrywać po kawałku, formować kule, spłaszczyć dłonią, nakładać owoce, posypać cukrem i zalepić brzegi formując knedle.
Knedle wrzucać na posolony wrzątek i gotować ok 3-4 minut od wypłynięcia.

Podawać posypane cukrem z wanilia i kardamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 15.07.2013 09:22
pycha mniam
LoLa 27.06.2013 05:56
jak ja dawno nie jadłam knedli mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak