knedle z farszem mięsnym ani

knedle z farszem mięsnym ani

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    85 dag
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    ½ szklanki
  • jajka

    2 sztuki
  • sól

  • Farsz:

  • mięso mielone gotowane

    1,5 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • majonez

  • białko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać ziemniaki, ugotować, odcedzić. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę na stolnice posypaną mąką. Dodać resztę mąki, jajko mąkę ziemniaczaną i wyrobić ciasto. Z przygotowanego ciasta toczyć niezbyt cienkie wałki, kroić na kawałki, każdy rozpłaszczyć na placuszek, w który zawijamy starannie przygotowany farsz. Knedle kłaść do wrzącej lekko posolonej wody. Gdy wypłyną gotować ok. 3 minuty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marybeth

24.10.2011 19:37
Pycha!

Marybeth

24.10.2011 19:37
Pycha!

halinka1011

06.04.2011 07:44
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat