Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

knedle z farszem mięsnym ani

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
85 dag
mąka pszenna
1 szklanka
mąka ziemniaczana
½ szklanki
jajko
2 sztuki
sól
Sklep Prymat
Farsz:
mięso mielone gotowane
1,5 szklanki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
majonez
białko
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z farszem mięsnym ani

Obrać ziemniaki, ugotować, odcedzić. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę na stolnice posypaną mąką. Dodać resztę mąki, jajko mąkę ziemniaczaną i wyrobić ciasto. Z przygotowanego ciasta toczyć niezbyt cienkie wałki, kroić na kawałki, każdy rozpłaszczyć na placuszek, w który zawijamy starannie przygotowany farsz. Knedle kłaść do wrzącej lekko posolonej wody. Gdy wypłyną gotować ok. 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 24.10.2011 19:37
Pycha!
Marybeth
Marybeth 24.10.2011 19:37
Pycha!
halinka1011 06.04.2011 07:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak