Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z farszem mięsnym ani

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 85 dag
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana ½ szklanki
jajko 2 sztuki
sól
Farsz:
mięso mielone gotowane 1,5 szklanki
sól
pieprz
majonez
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z farszem mięsnym ani

Obrać ziemniaki, ugotować, odcedzić. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę na stolnice posypaną mąką. Dodać resztę mąki, jajko mąkę ziemniaczaną i wyrobić ciasto. Z przygotowanego ciasta toczyć niezbyt cienkie wałki, kroić na kawałki, każdy rozpłaszczyć na placuszek, w który zawijamy starannie przygotowany farsz. Knedle kłaść do wrzącej lekko posolonej wody. Gdy wypłyną gotować ok. 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 24.10.2011 19:37
Pycha!
Marybeth
Marybeth 24.10.2011 19:37
Pycha!
halinka1011 06.04.2011 07:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak