Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z bułki tartej i sera twarogowego

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 25 dag
mąka pszenna 1 szkl
mleko 1/5 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
jajko 3 szt
boczek wędzony 10 dag
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
twaróg 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z bułki tartej i sera twarogowego

Boczek pokroić w kostkę i wytopić na smalcu. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Ser twarogowy zmiksować. Tartą bułkę zalać mlekiem i pozostawić na kilka minut. Gdy napęcznieje dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, żółtka, cebulę, zmiksowany ser twarogowy, natkę pietruszki, szczyptę soli i pieprzu. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, wymieszać. Z masy formować okrągłe knedle, wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować około 7-8 minut. Podawać okraszone stopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.05.2013 09:15
świetny przepis
Alex_M 19.03.2013 14:36
podobaja mi sie :)
olkaaa 17.03.2013 22:01
muszę zrobić
malaczarna23 17.03.2013 09:04
fajny pomysł:) napewno smaczne:)
Sisterskitchen 17.03.2013 01:53
ciekawa kombinacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak