Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle serowe z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 10 dag
jajko 4 sztuki
sól 1 szczypta
Koperek suszony Prymat 2 łyżki
masło 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
twaróg 80 (pełnotłusty)
Koperek suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle serowe z koperkiem

Ser zmielić lub zmiksować wraz z kaszą manną, jajkami, solą, pieprzem i koperkiem. Z otrzymanej masy formować knedle, gotować je w posolonej wodzie, wyjmować łyżką cedzakową po wypłynięciu na powierzchnię. Podawać polane stopionym masłem wymieszanym z koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 11.02.2011 15:10
ciekawe
Babciagramolka 29.12.2010 10:57
A to ciekawe- mogą byc doskonałe do mięs
Barbara55 07.10.2010 15:29
ciekawy smak
noculos 29.06.2010 11:21
Dobry sposób na szybki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak