Knedle serowe z koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    10 dag
  • jajko

    4 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • Koperek suszony Prymat

    2 łyżki
  • masło

    3 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 szczypta
  • twaróg

    80 (pełnotłusty)
  • Koperek suszony Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser zmielić lub zmiksować wraz z kaszą manną, jajkami, solą, pieprzem i koperkiem. Z otrzymanej masy formować knedle, gotować je w posolonej wodzie, wyjmować łyżką cedzakową po wypłynięciu na powierzchnię. Podawać polane stopionym masłem wymieszanym z koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 11.02.2011 15:10
ciekawe
Babciagramolka 29.12.2010 10:57
A to ciekawe- mogą byc doskonałe do mięs
Barbara55 07.10.2010 15:29
ciekawy smak
noculos 29.06.2010 11:21
Dobry sposób na szybki obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat