Knedle serowe z bułką tartą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    250 g
  • masło

    30 g
  • kasza manna

    40 g
  • mąka pszenna

    20 g
  • sól

    1 szczypta
  • jajko

    2 małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :



KNEDLE :

Ser rozcieramy drewnianą łyżką.

Dodajemy masło , roztrzepane 2 jajka , kaszę manną , sól i trochę mąki.

Dokładnie razem mieszamy.

Opruszonymi mąką dłońmi formujemy knedelki.

Wrzucamy na gotującą , lekko osoloną wodę i gotujemy ok. 5 -7 minut na bardzo wolnym ogniu.

Wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej.

* Gdy masa będzie za żadna zwiększamy ilość mąki – zależy to od tego jak bardzo mokry jest ser.

Polewamy zrumienioną na masełku bułką tartą.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edith85 17.11.2013 09:45
Smacznie i tanio :)
IwonaDD 10.11.2013 20:59
pysznie wyglądają!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat