Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle na piwie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,25 kg
bułka czerstwa 20 dag
boczek 5 dag
mąka pszenna 20 dag
mąka ziemniaczana 3 łyżki
piwo 1/3 szklanki
jajko 3 szt.
natka pietruszki
masło 3 łyżki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle na piwie

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przestudzić i dokładnie utłuc.
Krok 1 - Knedle na piwie foto
2
Bułkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na boczku.
Krok 2 - Knedle na piwie foto
3
Następnie zmieszać z ziemniakami, jajkami roztrzepanymi, wsypać obie mąki i pietruszkę.
Krok 3 - Knedle na piwie foto
4
Formować małe kulki i ugotować w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu okrasić knedelki prażoną bułką z masłem lub polać dowolnym sosem.
Krok 4 - Knedle na piwie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.09.2014 10:58
podoba mi się ten przepis
Piotr-21 09.09.2014 21:15
muszą być dobre
Kolorowa 09.09.2014 21:02
muszą być pyszne ;)
noninka77 09.09.2014 20:46
Z chęcią bym skosztowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak