Knedle jaglano-serowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    250 g
  • kasza jaglana

    100 g
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • masło

    80 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyzki
  • miód płynny

    4 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Knedle jaglano-serowe foto
Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzić i wbić do kaszy jajko.
Krok 2 - Knedle jaglano-serowe foto
Dodać biały ser.
Krok 3 - Knedle jaglano-serowe foto
Dosypać mąkę i wyrobić zwarte ciasto. Ilość mąki zależy min. od wilgotności sera, plus minus 1,5 szklanki.
Krok 4 - Knedle jaglano-serowe foto
Podsmażyć masło z bułka tartą.
Krok 5 - Knedle jaglano-serowe foto
Z ciasta formować dłońmi małe kuleczki i wrzucać na gotującą wodę. Gotować ok. 5 minut od wypłynięcia.
Krok 6 - Knedle jaglano-serowe foto
Gorące knedle podawać z podsmażoną bułeczką polane miodem. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 22.04.2016 09:15
bardzo smaczne
Stenka 22.04.2016 07:37
ciekawa propozycja
IKrakowianka 21.04.2016 23:48
bardzo fajne
Beatris 21.04.2016 20:17
Dużo bym dała za porcyjkę, pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat