Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle jaglano-serowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 250 g
kasza jaglana 100 g
jajko 1 szt
mąka pszenna 1,5 szklanki
masło 80 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
miód płynny 4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle jaglano-serowe

Kroki postępowania

1
Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzić i wbić do kaszy jajko.
Krok 1 - Knedle jaglano-serowe foto
2
Dodać biały ser.
Krok 2 - Knedle jaglano-serowe foto
3
Dosypać mąkę i wyrobić zwarte ciasto. Ilość mąki zależy min. od wilgotności sera, plus minus 1,5 szklanki.
Krok 3 - Knedle jaglano-serowe foto
4
Podsmażyć masło z bułka tartą.
Krok 4 - Knedle jaglano-serowe foto
5
Z ciasta formować dłońmi małe kuleczki i wrzucać na gotującą wodę. Gotować ok. 5 minut od wypłynięcia.
Krok 5 - Knedle jaglano-serowe foto
6
Gorące knedle podawać z podsmażoną bułeczką polane miodem. Smacznego.
Krok 6 - Knedle jaglano-serowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.04.2016 09:15
bardzo smaczne
Stenka 22.04.2016 07:37
ciekawa propozycja
IKrakowianka 21.04.2016 23:48
bardzo fajne
Beatris 21.04.2016 20:17
Dużo bym dała za porcyjkę, pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak