Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle czeskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mleko 3/4 szklanki
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
bułka czerstwa
kiełbasa 20 dag
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle czeskie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Do mąki dodać rozpuszczone w ciepłym mleku drożdże , jajka, sól do smaku, i gałkę oraz mleko. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiełbasę pokroić w kostkę i przysmażyć, dodać połamane na kawałki bułki i razem zrumienić.
Krok 1 - Knedle czeskie foto
2
Następnie połączyć z wyrośniętym ciastem, jeszcze raz wyrobić i znowu odstawić na chwilę. Formować kule, wkładać do osolonego wrzątku i gotować na wolnym ogniu około 10 minut. Gotowe knedle polać masłem zrumienionym z bułką tartą lub dowolnym sosem.
Krok 2 - Knedle czeskie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 14.06.2014 18:40
takie smaki to lubię
barbara11561 14.06.2014 17:46
tez bym chętnie zjadła:)
Magula 14.06.2014 14:59
Ja poprosze porcyjkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak