Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle Babuni gotowane na parze

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
drożdże 1 dag
masło 2 łyżki/roztopione
cukier 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
mleko 1/4 szklanki
sól 1 szczypta
powidła

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle Babuni gotowane na parze

Wykonanie:
Mąkę przesiać do miski, dodać jajko, sól, przestudzone masło oraz drożdże wymieszane w ciepłym mleku z cukrem. Zagnieść elastyczne ciasto, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Następnie ciasto przenieść na stolnicę posypaną mąką. Urywać po kawałku, rozpłaszczać , nałożyć powidło i zlepić. Gotować w garnku do gotowania na parze około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 17.10.2016 11:08
Bardzo je lubię, zarówno na słodko i wytrawnie.
AZgotuj 17.10.2016 10:45
uwielbiam takie jedzenie :)
Futka 17.10.2016 10:17
Bardzo smakowite knedelki :D
Patrycja33 17.10.2016 09:42
chętnie bym spróbowała:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak