knedle

knedle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg mąki

  • szczypta soli

  • ziemniaki

    2 szt
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z podanych składników gnieciemy ciasto, gdy ciasto jest wyrobione formujemy kulki w kulce robimy dziurę i wkładamy owoc. gotujemy wodę z solą i wrzucamy po jednym knedlu gdy knedle wypłyną na wierzch trzeba odlać i podawać ze smietaną i posypać cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat