Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 500 g
mleko 250 ml
drożdże 50 g
jajko 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle

Drożdże rozrobić w ciepłym mleku z łyżką cukru. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 min. Przesianą mąkę wymieszać z łyżką soli i jajkiem, następnie wymieszać z mlekiem i drożdżami. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na minimum 30 min. Wyrośnięte ciasto podzielić i uformować w wałeczki. Gotować ok 15 minut obracając w połowie gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak