Knedle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    500 g
  • mleko

    250 ml
  • drożdże

    50 g
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić w ciepłym mleku z łyżką cukru. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 min. Przesianą mąkę wymieszać z łyżką soli i jajkiem, następnie wymieszać z mlekiem i drożdżami. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na minimum 30 min. Wyrośnięte ciasto podzielić i uformować w wałeczki. Gotować ok 15 minut obracając w połowie gotowania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat