Knedelki z twarogiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 g
  • jajka

    3 szt
  • masło

    40 g
  • twaróg

    250 g
  • cukier

    2 łyżki
  • żółtko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jaj i 24 gram masła zagnieść luźne ciasto.
NADZIENIE
Twaróg wymieszać z żółtkiem i cukrem.
Rozwałkować ciasto, wykrawać krążki, na środku krążka kłaść łyżeczkę twarogu, zlepiać brzegi ciasta, formować kulki.
Knedle gotować we wrzącej i osolonej wodzie przez 4 minuty. Wybierać łyżką cedzakową, osączyć, wyłożyć na talerze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia311 18.12.2011 21:31
wyglądają apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat