Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedelki z mini śliweczkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier brązowy
cynamon szczypta
cukier waniliowy szczypta
Na ciasto:
ziemniaki ugotowane 400 g
mąka 1,5 szkl
jajko 1
sól
bita śmietana
śliwki węgierki 300 (mini)

Przepis i sposób przygotowania na: Knedelki z mini śliweczkami

Śliweczki wydrylować, posypać brązowym cukrem, cynamonem i cukrem waniliowym, delikatnie wymieszać.
Zagnieść ciasto kopytkowe, uformować wałek i pokroić w równe kawałeczki nie za duże, sprawdzić na pierwszym, tylko tyle by zawinąć jedną mini śliweczkę.
Resztę śliweczek pokroić w kostkę , można dodać jeszcze odrobinę cukru.
Knedle ugotować we wrzątku , podawać z bitą śmietaną , posypać kawałeczkami sliwek w cukrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 07.11.2013 20:21
Wyglądają apetycznie
Gracer 07.11.2013 19:55
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak