Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedel - do sosów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
żółtko jajek 2 szt
mleko 3/4 szklanki
drożdże 5 dag
cukier 1/2 łyżeckzi
sól 1 łyżeczka
masło 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Knedel - do sosów

Kroki postępowania

1
W ciepłym nie gorącym mleku rozrobić drożdże dodać cukier i 1 łyżkę mąki , odstawić do wyrośnięcia. Do wysokiej miski wrzucamy mąkę , roztopione zimne masło , sól , żółtka i rozczyn .Wyrabiamy gładkie ciasto , które odstawiamy aby wyrosło
Krok 1 - Knedel - do sosów foto
2
Gdy ciasto odpowiednio wyrośnie jakieś 30 minut , formujemy wałki , które parujemy około 15-20 minut w parowarze
Krok 2 - Knedel - do sosów foto
3
Taki knedlik kroimy w kawałeczki i podajemy do sosu . Polecam
Krok 3 - Knedel - do sosów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.09.2013 12:20
przypomina mi Czechy :-)
Łukasz15 14.07.2013 09:40
Fajny pomysł
Joanna23 08.02.2013 10:15
ale pyszny
Wafelek2601 04.02.2013 08:58
Bardzo fajny
RenataZ-et 03.02.2013 23:04
bardzo fajny pomysł :)
Kuchareczka2 03.02.2013 11:51
pyszne
babajaga1969 03.02.2013 11:46
to taka duża kluska na parze :) - smaczne :)
Poison1988 03.02.2013 11:33
ale pyszny :) do tego jakiś gulasz i danie iście królewskie :)
gosia56 03.02.2013 11:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak