Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kminkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeżo zmielony kminek 1 garść
spirytus 1/2 litra
cukier 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kminkówka

Kminek włożyć do słoja i zalać spirytusem. Nazajutrz dodać ostudzony syrop zrobiony z 20 dkg cukru przegotowanego w 400 ml wody, zamknąć szczelnie i macerować w temperaturze pokojowej przez tydzień. Przecedzić przez gęste sito i watę do butelek, by tydzień dojrzewało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.10.2011 11:27
super
RenataZ-et 06.09.2010 12:06
No i mam dylemat, lubię % ale nie lubie kminku... :(
Margo1 01.09.2010 16:49
Do spróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak