Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane z czerwoną, kiszoną kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Bardzo łatwe bezmięsne danie, z moją kiszoną kapustą.

Składniki:

Składniki:

ziemniaki ugotowane 70 dag
żółtko surowe 1 sztuka
masło 2 łyżki
mąka ziemniaczna 25 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
cebula podsmażona 1 sztuka

Porada

Dodatki oczywiście dowolne.

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane z czerwoną, kiszoną kapustą

Do ugotowanych ziemniaków dodajemy żółtko, mąkę, masło i sól. Wyrabiamy ciasto, formujemy dowolnie kluski i wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę. Gotujemy od wypłynięcia około 5 minut.

W tym czasie na łyżce masła podsmażamy cebulę (ja miałem zieloną).

Ugotowane kluski odcedzamy i polewamy masłem z cebulką. Podałem do tego własną kiszoną, czerwoną kapustę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak