Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 15 sztuki
mąka pszenna 1-1,5 szklanka
jajko 2 sztuka
olej rzepakowy 2 łyżki
boczek wędzony 4 plastry
cebula 1/2 sztuka
sól do smaku

Porada

Można podać z białym serem lub bez boczku.

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane

1. Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach.
2. Do ziemniaków dodajemy mąkę, sól i jajka. Łączymy składniki.
3. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli i oleju. Dzięki olejowi nie będą się sklejać.
4. Kluski wrzucamy na wrzątek i gotujemy 5 minut od wypłynięcia. Odcedzamy.
5. Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na boczku, dodajemy kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.03.2017 00:50
smaczne danie do zjedzenia
dodi 04.03.2017 17:07
pyszne kluseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak