Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z serem i szpinakiem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek śmietankowy 150 g
szpinak 1 szklanka
jajko 1 szt.
mąka pszenna 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z serem i szpinakiem

W szatkownicy posiekać liście szpinaku, dodać 1 jajko, zmiksować całość tworząc lekką masę, przełożyć ją do miski, dodać serek śmietankowy, dokładnie utrzeć , wsypać oba rodzaje mąki i dokładnie połączyć.Stolnicę obsypać mąką, masę lekko wyrobić. Ciasto podzielić na 2 części i uformować 2 wałki lekko je spłaszczyć, pokroić na romby. Kluski wrzucić na wrzącą, osoloną wodę. gdy kluski wypłyną na powierzchnię wody, wyjąć je, wyłożyć na talerz, polać ciepłym masłem z chorizo i świeżymi listkami szałwii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 06.03.2015 20:51
Pyszne kluseczki!
xjustynka89x 27.08.2014 10:44
lubię takie kolorowe jedzonko :)
barbara11561 26.08.2014 15:27
chętnie bym skosztowała takie kluseczki,wygladają bardzo smakowicie:)
berys18 26.08.2014 13:51
bardzo ładnie wyglądają
Ania84 26.08.2014 13:36
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak