Kluski z serem i boczkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    500 gram
  • mąka

    5 łyżek
  • sól, pieprz

  • boczek

    300 gram
  • ser biały

    200 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki trzemy dodajemy sól pieprz i mąkę zagęszczamy rzucamy na gotującą się wodę po ugotowaniu odcedzamy posypujemy zerem oraz boczek wysmażony z tłuszczem palce lizać

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzencia2007 17.07.2013 17:14
przydatny przepis, zjadłabym takie kluseczki ze smakiem
emylka86 14.02.2012 09:37
a kluski jaka mniej wiecej powinny miec konsystencje przed wrzuceniem do wody?
Anna133 17.10.2011 21:40
próbowałam i smaczne
Anna133 30.09.2011 11:03
ciekawe ;)
slawekslawek 30.05.2011 07:13
Kluski moje ulubione z boczkiem i twarożkiem
Gonia555 27.04.2011 19:13
Mimo że nie lubię boczku to tutaj smakuje ok

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat