Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z serem i boczkiem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 gram
mąka 5 łyżek
sól, pieprz
boczek 300 gram
ser biały 200 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z serem i boczkiem

Ziemniaki trzemy dodajemy sól pieprz i mąkę zagęszczamy rzucamy na gotującą się wodę po ugotowaniu odcedzamy posypujemy zerem oraz boczek wysmażony z tłuszczem palce lizać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 17.07.2013 17:14
przydatny przepis, zjadłabym takie kluseczki ze smakiem
emylka86 14.02.2012 09:37
a kluski jaka mniej wiecej powinny miec konsystencje przed wrzuceniem do wody?
Anna133 17.10.2011 21:40
próbowałam i smaczne
Anna133 30.09.2011 11:03
ciekawe ;)
slawekslawek 30.05.2011 07:13
Kluski moje ulubione z boczkiem i twarożkiem
Gonia555 27.04.2011 19:13
Mimo że nie lubię boczku to tutaj smakuje ok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak