Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLUSKI Z SEREM

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cukier waniliowy 1 torebka
żółtko jajek 1 żółtko
twaróg 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI Z SEREM

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ugniatamy na gładko.
Wykładamy na blacie, dodajemy jajko i dosypujemy mąkę ziemniaczaną - zagniatamy na gładko tak aby ciasto się nie kleiło.
Następnie robimy nadzienie serowe. Zagniatamy ser z żółtkiem i cukrem waniliowym.

Formujemy kluski i wkładamy farsz do środka

Gotujemy w osolonej wodzie ok. 3-4 minuty do momentu wypłynięcia na wierzch.

Podajemy polane masłem i posypane cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 22.05.2011 16:04
lubię różne kluski
Barbara55 01.05.2011 16:48
kluski na słodko
kielcok1 17.04.2011 16:50
chętnie spróbuję
rakow2
rakow2 22.01.2011 15:14
szkoda sera lepiej zrobić pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak