Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 20 dkg
jajko 3
mąka 2 szkl
ziemniaki 1,2 kg
ser żółty 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z serem

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, chłodzimy i mielimy maszynką do mięsa. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do zmielonych ziemniaków dajemy mąkę, jajka, starty ser i wyrabiamy ciasto. Z wyrobionego ciasta robimy okrągłe kluseczki i gotujemy je we wrzącej osolonej wodzie ok. 5 min. Następnie odcedzamy i polewamy podsmażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.06.2013 07:31
już dawno nie jadłam
Iwusia 22.02.2013 23:26
pychotki :)
RenataZ-et 02.06.2012 11:18
super
Wafelek2601 27.05.2012 12:10
pyszne!
Rafał10 27.05.2012 07:39
fajne kluseczki :) takie a'la pierogi ruskie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak