Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 30 dag
jajko 1
sól 1 łyżeczka
masło 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
mąka 2 szklanka
cebula 2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z serem

Ser mielimy i dodajemy jedno żółtko, mąkę i ubite białko. Ciasto formułujemy wałkiem, lekko spłaszczamy i kroimy ukośnie. Kluseczki gotujemy w lekko osolonej wodzie do momentu, aż wypłyną na wierzch. Cebulę obieramy o kroimy w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju na patelni. Gotowe kluseczki serowe polewamy przysmażoną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 17.03.2012 10:26
uwielbiam:)
Juleczka20 08.12.2011 13:09
super
KasiaK90 02.11.2011 10:22
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak