Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z mięsem w sosie grzybowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 1 szkl
jajko 2
mięso mielone 500 g
sól
pieprz
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z mięsem w sosie grzybowym

Kroki postępowania

1
Ugotowane, zimne ziemniaki przeciskamy przez praskę i wkładamy do miski dzielimy na cztery części jedną część wyciągamy a w jej miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Wszystkie 4 części ziemniaków mieszamy z mąką i dodajemy jajko - dokładnie wyrabiamy na gładką masę.
Krok 1 - Kluski z mięsem w sosie grzybowym foto
2
Mięso mielone podsmażamy - studzimy. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko oraz przyprawy i sos sojowy - dokładnie wyrobić farsz. Formujemy placuszki na które nakładamy farsz i formujemy kulki.
Krok 2 - Kluski z mięsem w sosie grzybowym foto
3
Gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy z sosikiem grzybowym.
Krok 3 - Kluski z mięsem w sosie grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 07.08.2012 01:11
apetyczne :)
ziutula
ziutula 20.07.2012 14:31
lubię kluchy z mięsem bardziej od z owocami...
Justyna Jussstiii 20.07.2012 13:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak