Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,3 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
jaja 1 sztuka
ziemniaki 6 sztuk
mąka pszenna 0,5 szklanki
olej 4 łyżki
cebula 2 sztuki
masło 1 łyżka
smalec 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z mięsem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, gotujemy z dodatkiem soli i przeciskamy dwukrotnie przez praskę. Wsypujemy mąkę pszenną, wbijamy jaja, wlewamy olej. Zagniatamy ciasto.
Krok 1 - Kluski z mięsem foto
2
Mięso smażymy na maśle z jedną pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawiamy sola oraz pieprzem.
Krok 2 - Kluski z mięsem foto
3
Z ciasta formujemy kuleczki, faszerujemy mięsem. Formujemy. Gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 3 - Kluski z mięsem foto
4
Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na smalcu. Podajemy kluski z cebulką.
Krok 4 - Kluski z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 28.04.2015 21:05
smak dzieciństwa ;)
Aleksandra/Olcia 28.04.2015 17:43
moje ulubione,często je robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak