Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,2 kg
mąka 15 dkg
mąka ziemniaczana 15 dkg
jajko
mięso gotowane 1/2 kg
cebula
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z mięsem

Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy, chłodzimy i mielimy. Do zmielonych ziemniaków dodajemy obydwie mąki i jajko. Wyrabiamy ciasto. Ugotowane mięso mielimy maszynką do mięsa. Do zmielonego mięsa dodajemy posiekaną cebulkę, zioła prowansalskie oraz doprawiamy do smaku. Dokładnie wyrabiamy. Z masy ziemniaczanej robimy płaskie kółka napełniamy je farszem mięsnym i toczymy kulkę. Gotujemy w osolonej wodzie. Jak kluski wypłyną na wierzch to gotujemy 2 min. i odcedzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 22.01.2014 09:28
pyszne kluseczki
mela25 16.12.2013 21:27
ciekawe danie
ben-ka 07.07.2013 20:32
też bym zjadła.
berys18 19.05.2013 17:22
pyszne kluski
Iwusia 19.02.2013 23:31
smaczne te kluseczki
Justa32 16.02.2013 22:18
bardzo lubię
Łukasz15 27.12.2012 13:47
Pyszne
Wacław 10.12.2012 10:11
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak