Kluski z mięsem

Kluski z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,2 kg
  • mąka

    15 dkg
  • mąka ziemniaczana

    15 dkg
  • jajko

  • mięso gotowane

    1/2 kg
  • cebula

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kluski z mięsem

Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy, chłodzimy i mielimy. Do zmielonych ziemniaków dodajemy obydwie mąki i jajko. Wyrabiamy ciasto. Ugotowane mięso mielimy maszynką do mięsa. Do zmielonego mięsa dodajemy posiekaną cebulkę, zioła prowansalskie oraz doprawiamy do smaku. Dokładnie wyrabiamy. Z masy ziemniaczanej robimy płaskie kółka napełniamy je farszem mięsnym i toczymy kulkę. Gotujemy w osolonej wodzie. Jak kluski wypłyną na wierzch to gotujemy 2 min. i odcedzamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

dodi 22.01.2014 09:28
pyszne kluseczki
mela25 16.12.2013 21:27
ciekawe danie
ben-ka 07.07.2013 20:32
też bym zjadła.
berys18 19.05.2013 17:22
pyszne kluski
Iwusia 19.02.2013 23:31
smaczne te kluseczki
Justa32 16.02.2013 22:18
bardzo lubię
Łukasz15 27.12.2012 13:47
Pyszne
Wacław 10.12.2012 10:11
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat