Kluski z masłem, czyli smak dzieciństwa

Kluski z masłem, czyli smak dzieciństwa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    250 g
  • sól

    do smaku
  • masło

    do smaku
  • oliwa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem z solą i odrobiną oliwy bądź oleju. Makaron odcedzamy i lekko płuczemy w ciepłej wodzie. Do ciepłego makaronu dodajemy masło. Ilość zależy od indywidualnych upodobań. Mieszamy, żeby masło rozprowadziło się w całym makaronie.

***************

To mój smak z dzieciństwa, gdyż babcia mi b. często robiła taki obiadek (bardzo lubiłam kluski), tylko że ona robiła makaron sama. Z makaronem domowym jest najsmaczniejsze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 04.06.2013 18:35
pyszne kluski
Katarzyna59 31.05.2013 09:06
bardzo smaczne
barbara11561 09.02.2013 18:50
świetnie smakuje,u mnie dzieci zawsze do tego dodawały biały ser-pycha:)
Grazyna0211 10.12.2012 18:23
lubię taki makaron właśnie bez dodatku cukru
olkaaa 31.08.2012 10:34
warto zrobić
caralajna 12.08.2012 07:31
takich nie jadłam
leonkot 23.04.2012 13:37
a ja robię na słodko z białym serem i cukrem ale Twoje też muszą być dobre
usmiech 11.12.2011 15:44
muszę spróbować
Zoso 29.09.2011 23:26
pamiętam to danie :)
Ewelina47 26.09.2011 08:43
jadłam już różnie przyrządzone kluski ale takich jeszcze nie miałam okazji kosztować, spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat