Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron np łazanki
mak 30 dag
orzechy włoskie
rodzynki
miód 0,5 szklanki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

Mak zalać wrzącą wodą i gotować pod przykryciem, na małym ogniu, aż będzie można go rozetrzeć w palcach. Potem odcedzić i zmielić dwa razy. Posiekać opłukane i osuszone bakalie. Wymieszać mak z bakaliami i miodem. Makaron gotować zgodnie z przepisem an opakowaniu. Wymieszaj gorący makaron z masłem, a nastepnie z makiem z bakliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 16.06.2012 10:50
makaronik?
Ada-Gaba 09.03.2012 07:05
znakomite
Motorek 13.07.2011 10:49
smaczne
Marzena34 13.06.2011 11:26
pyszności
Tika4444 29.12.2010 08:26
ale apetycznie wyglądają!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak