kluski z makiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

kluski z makiem

  • mak

    250 g
  • miód

    0,5 szkl
  • bakalie

    1 szkl
  • cukier

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka

ponadto

  • makaron grube wstążki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mak zalewamy wrzątkiem, gotujemy 20 minut. Następnie mielimy. Dodajemy miód, rozpuszczone masło, bakalie oraz cynamon. Makaron gotujemy do miękkości. Łączymy z masą makową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 27.12.2016 15:39
fajne danie
Renataj 22.12.2016 21:15
Moje ulubione danie wigilijne ale kluski muszą być domowe:)
AZgotuj 22.12.2016 16:06
z chęcią spróbowałabym :)
Ada-Gaba 22.12.2016 15:10
nie jadłam takich klusek
w mojej kuchni 22.12.2016 13:26
dobre na wigilię
jagoda5913 22.12.2016 12:40
super danie
slodkieniebo 22.12.2016 08:43
uwielbiam kluski z makiem <3

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat