Kluski z makiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masa makowa

    1 puszka
  • makaron łazanki

    2 szkl
  • miód

    4-5 łyżek
  • orzechy

    4 łyżki
  • rodzynki

    4 łyżki
  • skórka z pomarańczy lub limonki

    1-2 łyżi
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron najlepiej typu łazanki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.

Na patelnie dajemy masę makową, bakalie i miód – chwilkę podsmażamy. Dodajemy makaron i mieszamy.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat