Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z indykiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
mąka ziemniaczana
jajko 1
udziec z indyka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z indykiem

Kluski- ugotowane ziemniaki przeciskamy przez prase (ilosc dowolna) dodajemy jedno jajko, i make ziemniaczana, mieszamy, podczas kulania klusek ciasto nie moze sie kleic do rąk, jeżeli sie klei dodajemy jeszcze mąke. Kluseczki kulamy, wrzucamy do gotujacej sie wody tak od 10 do 20 minut w zaleznosci od wielkosci klusek na malutki ogień. Udziec z indyka myjemy przyprawiamy, dajemy do naczyni żaroodpornrgo pieczemy 1,5 godz na 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mancia w kuchni 20.04.2015 17:58
no dokładnie :))
Aleksandra/Olcia 20.04.2015 13:11
tak malutkim śląskim kluseczkom (bez dodatku surowego ziemniaka) wystarcza od 3-5 minut od wypłynięcia.
anna stelmaszczyk 20.04.2015 11:15
O matka z còrką też może zjesc.;-)
Mancia w kuchni 20.04.2015 10:36
20 minut? o matko z córką :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak