Kluski z fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • śmietana

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • biała fasola

    3 ugotowana
  • liść lubczyku

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • tłuszcz

    10 dag
  • przyprawa do potraw

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę zmielić, dodać mąkę, jajko, ½ szklanki wody, lubczyk, przyprawę KUCHAREK i pieprz. Wyrobić gładkie ciasto i formować z niego małe kluseczki. Gotować 5-7 min w posolonym wrzątku. Boczek i cebulę pokroić, podsmażyć, dodać śmietanę, wymieszać i polać kluski.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 01.11.2013 15:18
jak zwykle berys18, cudowne sklonowanie komentarzy i cudownie przyznane punkty rzędem do wszystkich w tej samej ilości
Anna146 24.08.2011 17:56
podoba mi się ten pomysł na fasolę
berys18 23.04.2011 20:18
bardzo ciekawy przepis
berys18 23.04.2011 20:18
bardzo ciekawy przepis
berys18 23.04.2011 20:18
bardzo ciekawy przepis
szajba2 12.02.2011 15:32
takich nie jadłem a chętnie bym spróbował
Barbara55 09.10.2010 18:33
wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat