Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z diurką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg.
mąka ziemniaczana 1/2 kg.
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z diurką

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy, po ugotowaniu tłuczemy. Gdy trochę przestygną przekręcamy przez maszynkę.
Krok 1 - kluski z diurką foto
2
Następnie wykładamy je na stolnice, dodajemy mąkę i jako, wyrabiamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 2 - kluski z diurką foto
3
Formujemy kólę
Krok 3 - kluski z diurką foto
4
Następnie formujemy małe kuleczki i robimy w nich dziurkę palcem. Gotujemy w osolonej wodzie ok 5 minut.
Krok 4 - kluski z diurką foto
5
Po ugotowaniu odcedzamy. Doskonale mogą zastąpić zwykłe ziemniaki do drugiego dania.
Krok 5 - kluski z diurką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 02.09.2013 21:25
Smaczneee, dawno ich nie robiłam
Pietruszka 21.06.2013 22:50
pyszne, szkoda tyko, że tak kaloryczne
Henryka2 29.03.2013 18:29
Pyza Smaczna, nie, to nie sa kluski śląskie. Do klusek śląskich jajka się nie dodaje....
SmacznaPyza 29.03.2013 17:03
po prostu kluski śląskie....
halina17 29.03.2013 10:28
Kluski śląskie bardzo lubię.
Kasia35 29.03.2013 08:39
coś w tym jest, że kluski z dziurką smakują lepiej niż bez :)
Agnieszka-87-25 29.03.2013 08:12
proste a dobre !
kasiek 29.03.2013 07:39
bardzo lubię i polecam jak najbardziej
Rafał3 29.03.2013 06:49
polecam wygląda wyśmienicie
Boska_Agatka 29.03.2013 06:46
uwielbiam świetny przepis
Milena87 28.03.2013 23:09
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak