kluski z bryndzą

kluski z bryndzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5 kg
  • boczek wędzony

    20 dag
  • cebula

  • olej

  • sól

  • bryndza

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/3 część ziemniaków ugotuj w solonej wodzie. Resztę ziemniaków zetrzyj na tarce, dodaj do nich przeciśnięte ugotowane ziemniaki. Ciasto wymieszaj i posól. Ciasto podziel na małe kawałki, na każdy kawałek połóż ser i zrób kulkę. Zagotuj osoloną wodę i wrzuć kluski, gotuj ok 10 min.
Cebulę posiekaj i zeszli na oleju, dodaj pokrojony boczek i przesmaż. Gotowe kluski okraś.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat