Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski wątrobowe do świątecznego rosołu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masa

Wątroba (najlepiej wołowa) 25 dkg
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
mąka pszenna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 1 szt.

przyprawy

sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

My w domu preferujemy wątrobę wołową niemniej w innych regionach Śląska można się spotkać z użyciem wieprzowej a nawet drobiowej - zależy co kto lubi

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski wątrobowe do świątecznego rosołu

Wątrobę i cebulę zmielić w maszynce do mięsa, z czosnku i soli zrobić jednolitą masę. Dodać do masy wątrobowej razem z jajkiem, pieprzem, mąką i tartą bułką. Wymieszać.W zależności co kto lubi porcje formowane małą łyżeczką wrzucamy do osolonego wrzątku lub bezpośrednio do rosołu. Doradzam od razu dawać do zupy - wzbogacają smak. Polecam, życzę Smacznego...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 06.02.2017 14:38
ciekawy przepis, jeszcze nie słyszałam o takich kluseczkach , a jako dodatek do rosołu... pycha
Ela15 04.01.2017 11:49
fajny pomysł
marzut 26.12.2016 14:48
Ciekawy przepis
Edith85 26.12.2016 13:11
Nigdy nie jadłam takich
Agnieszka-87-25 26.12.2016 07:55
bardzo pyszzne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak