Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski twarożkowe z pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twarożek 1 kubek/homogenizowany
mąka 4 łyżki
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka/ posiekana
sól do smaku
masło do okraszenia klusek

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski twarożkowe z pietruszką

Wykonanie:
Twarożek wymieszać z jajkiem, wsypać mąkę z solą do smaku i natkę pietruszki. Całość wymieszać i kłaść łyżką na wrzącą wodę podłużne kluseczki. Po wypłynięciu na powierzchnię gotować jeszcze około 5 minut. Wyciągnąć łyżką cedzakową na talerz i polać stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.03.2017 15:10
dobre jedzonko podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak