Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski twarogowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biały ser 60 dag
skórka z 1 cytryny
masło 1/3 kostki
cukier puder 4 łyżki
jajko 2
żółtko jajek 2
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: kluski twarogowe

5 łyżek masła utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajka, twaróg, 2 żółtka oraz skórkę. Wsypać szczyptę soli oraz cukier waniliowy. Ciasto dokładnie wyrobić i odstawić na godzinkę. Z przygotowanego ciasta uformować małe kluseczki. Gotować je ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 15.02.2014 23:09
idealne te kluski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak