Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski szpinakowo-twarożkowe z sosem ,,trójserowym,, :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieprz mielony + pieprz grubo mielony do posypania ,2 łyżki masła ,1 szklanka śmietany kremówki 36 %
5 dag utartego sera Chedar ,1 serek topiony kremowy Gouda ( kwadracik )- przekrojony na cztery części
jajko 1 szt.
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
camembert 1/2 krążka
czosnek 1 ząbek
biały ser 10 dag (śmietankowy)
mrożony szpinak 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski szpinakowo-twarożkowe z sosem ,,trójserowym,, :

Nastawić w dużym garnku osoloną wodę na gotowanie klusek . Rozmrożony szpinak, ser biały, jajko , mąkę ziemniaczaną , szczyptę soli wymieszać . Dodawać mąkę pszenną ( zacząć od ½ szklanki ) po woli tak by osiągnąć gęstość ciasta jak na kluski kładzione . W rondelku roztopić masło , wlać śmietankę wrzucić sery .Delikatnie gotować cały czas mieszając aż sery się rozpuszczą . Doprawić czosnkiem ( lub kostką czosnkową ), pieprzem .Podawać kluski z sosem serowym posypany dodatkowo grubo mielonym pieprzem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena40 24.04.2011 12:06
super pomysł
patusia 24.04.2011 00:02
Świetny przepis, pycha :)
Joanna108
Joanna108 10.10.2010 08:45
Pyszne połączenie i przywodzi na myśl włoskie inspiracje...super !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak