Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski szpinakowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony posiekany szpinak 1 op
twaróg 30 dag
jajko 2 szt
mąka 1 szkl
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski szpinakowe

Rozgniatamy twaróg i dodajemy szpinak, jajka , mąkę .Solimy do smaku. Mieszamy ciasto aż będzie odpadać od łyżki. Do garnka z osoloną wrzącą wodą dodać oliwę.Nabierać łyżeczką ciasto i wkładać do wody. Gdy wypłyną do wierzchu gotować ok 2 minut.Wyjąć i posypać serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak