Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie ze szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 0,5 szkl
szpinak mrożony 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie ze szpinakiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugniatamy tłuczkiem z dodatkiem masła i odstawiamy do wystygnięcia. Szpinak rozmrażamy na patelni. Do chłodnych ziemniaków dodajemy mąkę i szpinak. Wyrabiamy jednolitą masę. Następnie formujemy kulki wielkości kuleczek ping -pongowych. Gotujemy około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 30.07.2016 10:36
jakie fajne kluchy
Franciszek 30.07.2016 10:15
dobre kluchy
Łukasz15 30.07.2016 09:18
Świetny przepis!
bertpvd 29.07.2016 21:16
pyszne kluski !
Habibi 29.07.2016 18:55
uwielbiam kluchy szpinakowe :)
agnieszka214 29.07.2016 13:03
Pysznie wyglądają
Aleksandra/Olcia 29.07.2016 09:49
smakowite,do tego duża porcja surówki i obiad idealny
mirosława4 29.07.2016 09:14
apetyczne !
ilka01 28.07.2016 23:13
fajne kluski
wwwiolka 28.07.2016 23:00
Bardzo fajny przepis.
halina17 28.07.2016 22:52
Fajny pomysł
Ola1984 28.07.2016 17:32
Mniam, idealne dla dzieciaków.
jagoda5913 28.07.2016 16:29
ładnie wyglądają
Justi2401 28.07.2016 15:40
Pyszne kluski i w dodatku z porcją zdrowia :)
Motorek 28.07.2016 15:10
fajny pomysł
MałaMi89 27.07.2016 23:58
Śląskich jeszcze takich nie jadłam, ale kładzione ze szpinakiem już tak :) przyjdzie czas i na takie ;)
2milutka 27.07.2016 22:07
Fajne kluseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak