Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie -tradycyjne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
mąka ziemniaczana
Sól czosnkowa jodowana Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie -tradycyjne

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie po czym ostudzone zgniatamy specjalną łyżką do ziemniaków. Odkładamy 1/3 część pogniecionych ziemniaków dodając w ich miejsce tyle samo mąki ziemniaczanej. Doprawiamy solą czosnkową. Formujemy małe kulki delikatnie robiąc w nich palcem maleńkie wgłębienie. Gotujemy. Podajemy do obiadu z sosem pomidorowym bądź gulaszowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.03.2013 09:52
smaczne nawet z dziurką
ziutula
ziutula 13.11.2012 11:26
i dużo gulaszu...mniammm..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak