Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie pycha

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki stare 1 kg
mąka ziemniaczana 25 dkg
jajko 2 sztuka
masło 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie pycha

Ziemniaki gotujemy, odcedzamy, dodajemy masło i ubijamy. Ubijamy bardzo mocno. Wszystko robimy na ciepłych ziemniakach. Dodajemy jajka i mieszamy. Dodajemy mąkę i wszystko ubijamy na jednolitą masę. Formujemy kulki z dziurką i gotujemy na osolonym wrzątku. Po wrzuceniu klusek czekamy aż wypłyną bez mieszania ich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 30.05.2012 08:25
pycha
Allice 16.11.2010 21:07
Świetnie wyglądają :)
Ela20 04.10.2010 22:07
kluseczki palce lizac :)
mehia 30.05.2010 11:46
wypróbuję :)
iknkirke 27.05.2010 19:32
Musze wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak