Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie Emi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie Emi

Ziemniaki gotujemy, w lekko osolonej wodzie. Następnie mielimy je lub gnieciemy na jednolitą masę. Masę przekładamy do głębokiego talerza lub garnka i równomiernie rozkładamy. Następnie dzielimy na 4 części i tą 1/4 wyjmujemy. W to miejsce wsypujemy mąki tak aby poziom znowu był równy. Następnie dodajemy tą 1/4 i mieszamy z mąka ziemniaczaną. Prościej mówiąc dodajemy mąkę w ilości 1/4 ziemniaków ale nie wagowo tylko powierzchniowo. Ciasto mieszamy na jednolitą masę. Formujemy kluski i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gdy wypłynął na powierzchnię są gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 29.10.2012 19:08
Pyszne, uwielbiam kluski śląskie :)
Miki 22.07.2012 10:31
super
teresa18 26.12.2011 11:26
ciekawe
misia53 02.12.2011 11:45
a ja zawsze jajko daję...
kuklik 01.12.2011 20:13
i bez jajka
Juleczka20 09.11.2011 09:19
bardzo lubię
ewelina63 09.06.2011 11:18
super
pioge7 18.05.2011 08:34
mniam
anja3107 05.05.2011 12:53
mniam mniam super są
Emilia22 15.11.2010 14:04
świetne
IZABELA29 15.11.2010 09:46
jakie żółciutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak