Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski Śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 kg ziemniaków
1 łyżka maki ziemniaczanej oraz przennej
żółtko jajek 2 szt.
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski Śląskie

Ziemniaki gotujemy,gdy wystygną mielimy dodajemy 2 żółtka obie mąki sól i mieszamy.Gdy juz mamy mase robimy male kuleczki i w srodek wkladamy palca zeby byl doleczek .Gotujemy w wodzie osolonej ok 3 - 4 minut. Podajemy polane cebulką i boczkiem;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak