Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana
jajko
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Kroki postępowania

1
Gotowane ziemniaki mielimy na maszynce.
Dzielimy je dokładnie na 4 równe części.
Jedną część wyjmujemy i dodajemy w jej miejsce mąkę ziemniaczaną.
Krok 1 - Kluski śląskie foto
2
Dodajemy 1 jajko i wszystko dokładnie mieszamy.
W garnku nastawiamy osoloną wodę.
Z masy tworzymy kółka i robimy dziurkę palcem.
Tak przygotowane kluski wrzucamy na wrzącą wodę.
Krok 2 - Kluski śląskie foto
3
Gotujemy do momentu wypłynięcia na powierzchnię i trzymamy jeszcze ok 1 min.
Kluski są gotowe.

S M A C Z N E G O ! ! !
Krok 3 - Kluski śląskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 11.06.2013 20:50
Bardzo lubię kluski śląskie,świetny obiadowy dodatek,lubię je nie tylko jeść,ale także robić,taka przyjemna z nim praca,również planuję je robić w dniu jutrzejszym,zatem także się będę nimi zajadać,smakowicie Ci wyszły.
lara 11.06.2013 10:57
pyszna klasyka
artur7 11.06.2013 10:46
lubie kluseczki
Rossie 11.06.2013 10:44
ja robię bez jaj ;)
dominikaz 11.06.2013 10:22
uwielbiam kluseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak