Kluski śląskie

Kluski śląskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kluski śląskie

ziemniaki gotujemy , ugniatamy w garnku dzielimy na 4 czesci wyciagamy 1 czesc i tam wsypujemy mąke ziemniaczana dodajemy jajko i ugniatamy ciasto; robimy małe kuleczki i wrzucamy na gotująca sie osoloną wode; gotujemy ok 5 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

basik00 14.12.2011 00:24
uwielbiam
szajba2 10.04.2011 19:07
kluski dobra rzecz
Barbara55 15.02.2011 15:30
kluski, rolada, czerwona kapusta oraz kompot to najlepszy obiad
kielcok1 31.01.2011 14:26
lubię kluski nawet śląskie
rakow2
rakow2 30.11.2010 14:04
byle nie za twarde
marzencia2007 14.09.2010 15:57
miałam dzisiaj na obiad :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat