Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
żółtko jajek 2 sztuki
sól do smaku
mąka pszenna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jeszcze gorace przecisnij przez praske, a gdy lekko przestygna dodaj zooltka i obie maki. Mase posol, zagniec i ulep kluseczki. Kazda splaszcz, posrodku zrob palcem dolek. Kluski wkladaj do wrzacej wody i gotuj na srednim ogniu 5 min. Wyjmuj lyzka cedzakowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.07.2013 04:48
pyszności, musze koniecznie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak