Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie .

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana
jajko 1
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie .

Kroki postępowania

1
Ziemniaki zmielić przez maszynkę
Krok 1 - Kluski śląskie . foto
2
wyrównać powierzchnię, podzielić na 4 części
Krok 2 - Kluski śląskie . foto
3
i zabrać 1/4 - rozłożyć na pozostałej części ziemniaków.
Krok 3 - Kluski śląskie . foto
4
W to miejsce nasypać mąki ziemniaczanej aby wyrównać z poziomem ziemniaków,
Krok 4 - Kluski śląskie . foto
5
dodać jajko i wymieszać na jednolitą masę.
Krok 5 - Kluski śląskie . foto
6
Z masy formować kulki, w środku robić palcem dziurkę.
Krok 6 - Kluski śląskie . foto
7
W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Wrzucać kluski i gotować, aż wypłyną na powierzchnię , wyjmować łyżką cedzakową.
Krok 7 - Kluski śląskie . foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 27.10.2015 07:30
super kluseczki
halina17 26.10.2015 17:54
Lubię kluski śląskie.
Marta1986 26.10.2015 17:09
apetycznie wygladają
mirosława4 26.10.2015 16:43
dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak