Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ziemniaki 60 dkg
mąka ziemniaczana 15 dkg
jajko 1 sztuka
sól

DODATKOWO

cebula 1 sztuka
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
Ostudzić , skręcić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajko i zagnieść ciasto.
Odrywać kawałki ciast, formując małe kulki, w każdej palcem zrobić wgłębienie.
Gotować w lekko osolonej wodzie do wypłynięcia. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać polane podsmażoną cebulką .
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 14.07.2016 22:57
Kluski dla mojego męża
Ela15 30.05.2016 18:53
lubie i to bardzo
dodi 08.05.2016 12:32
uwielbiamy takie kluseczki
Grazyna0211 07.05.2016 19:50
moje ulubione
Ewelina1991 07.05.2016 12:10
apetycznie wyglądają
Wacław 07.05.2016 09:34
moje ulubione kluski :-)
MAR3STA 06.05.2016 20:58
Jak zawsze bardzo smaczne
sezamek 06.05.2016 20:34
smakowicie wyglądają
Ewa Wojtaszko 06.05.2016 19:48
dawno takich nie jadłam
Bernadeta1 06.05.2016 19:30
smaczne kluski, bardzo lubię
ben-ka 06.05.2016 19:16
Jak ja je lubię..................
Motorek 06.05.2016 19:02
uwielbiam kluchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak