Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLUSKI ŚLĄSKIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana
jajko
sól

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI ŚLĄSKIE

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować, przecisnąć prze praske.
Krok 1 - KLUSKI ŚLĄSKIE  foto
2
Ziemniaki w misce podzielić na cztery, jedną część wyjąć.
Krok 2 - KLUSKI ŚLĄSKIE  foto
3
W puste miejsce wsypać mąke ziemniaczaną.
Krok 3 - KLUSKI ŚLĄSKIE  foto
4
Dodać jajko oraz sól.
Krok 4 - KLUSKI ŚLĄSKIE  foto
5
Wszystkie składniki połączyć na gładką masę razem z tą częścią ziemniaków którą na początku odloźylismy.
Krok 5 - KLUSKI ŚLĄSKIE  foto
6
Formować małe kuleczki, na środku robić dziurkę palcem.
Krok 6 - KLUSKI ŚLĄSKIE  foto
7
Wrzucać na wrzątek, gdy kluski wypłyną gotować jeszcze 2 minuty.
Krok 7 - KLUSKI ŚLĄSKIE  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 06.05.2016 09:30
uwielbiamy te kluski
Urszula Świeca 05.05.2016 22:39
Pyszne kluseczki.))
sezamek 05.05.2016 21:12
moje ulubione
cukiereczek 05.05.2016 19:09
idealne do mięsa z dodatkiem sosu
adelajda 05.05.2016 18:48
dzisiaj miałam takie na obiad :)
Krzysztof15 05.05.2016 18:18
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak