Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 szklanka
mąka 1/3 szklanki
jajko 1 sztuka
twaróg 200 gram
cebula 1 sztuka
ziemniaki ugotowane w mundurkach kg

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląski

Kroki postępowania

1
Ziemniaki dobrze potłuc. Dodać mąke i jajko. Dodać sól. Wszystko razem wymieszać i wyrobić. Uformować kule.
Krok 1 - kluski śląski foto
2
Ciasto kroić i formować kule. Cebulę zeszklić na maśle. Gotować kluski w osoolnoej wodzie ok 7 min
Krok 2 - kluski śląski foto
3
Kluski posypać białym serem i polać cebulką
Krok 3 - kluski śląski foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 25.08.2012 19:46
super
Michaś 22.06.2012 23:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak